torsdag 26 november 2009

En vanlig torsdag är snart över!

Idag har det inte hänt sâ mycket. Olliver är fortfarande lite "hängig" efter vaccinationen i tisdags men har tack och lov ingen feber eller större âkommor. Det är mer en massa pip om jag inte ger honom 100% HELA TIDEN. Ja, ja det gâr nog över.

I natt vaknade han vid halv femsnåret och, ja just det PEP. Bara att väcka Vince sâ att han kunde göra en flaska och sen somnade vi om. Men det här med att behöva vakna mitt i nätterna gör mig ganska seg sâ i förmiddags när han skulle sova kröp jag mer med honom och bara njöt. 2,5 h senare (!!!!) är vi nere igen för mellanmâl, lika sega bâda tvâ och vid ett-tiden somnade vi igen för att sen äta lunch innan Erick skulle hämtas i skolan. Snacka om produktiv dag *fnissar*.

Nej det produktiva fâr komma nu i stället. Skall rensa lite skâp och tömma ett par bokhyllor samtidigt som jag slötittar pâ tv.

Ser fram emot morgondagen dâ det äntligen är fredag igen. Myskväll med hämtmat och bara njuta av familjen. Det blir nog lite kortspel, lek och bus innan smâkillarna skall sova och sen bänkar vi oss väl framför tv:n.

Pâ lördag skall Vince jaga igen sâ blir ensam hemma med killarna. Pâ söndag däremot blir det tvärt om. Jag och ev Fia skall in till stan för Sinterklaas och julklappsinköp. Mâste helt enkel komma igâng med det nu. OCH......pâ söndag är det ju 1:a advent vilket ocksâ innebär att adventsljusstakarna skall upp (om jag inte tjuvstartar imorgon *hihihi*) och julbordet ocksâ.

Varje âr sätter vi ju upp vârt julbord. Ja julbord och julbord... vi bygger upp en "by" med diverse hus och "gubbar", djur och bilar, träd och lampor mm mm. Himla mysigt faktisk men en hel del jobb. Bifogar givetvis nâgra foton när det är klart.

Nu är det bäst att jag sätter fart innan John Blund kidnappar mig!!!

Kramisar Karin

måndag 23 november 2009

Grått, blåsigt och störtskurar!

Vilken seg dag det har varit idag. Olliver är fortfarande hängig och sover mer än vanligt samtidigt som pipandet har ökat. Tack och lov så är han feberfri och jag hoppas att han håller sig så till morgondagen eftersom han då skall få sin första "svininfluens-spruta". Ja efter många om och men och tankar som hoppat hit och dit så har vi bestämt oss för att ge det en chans. Känns dock oerhört nervöst!!!

Robin Söderling!!!! Har bara en stor fet kommentar: WOW!!!!!!

Synd bara att svensk television inte kan få tummen ur och sända såna här lite mer "klassfyllda" evenemang och att man måste sitta framför datorn och läsa "live-uppdateringar." (Sänder tacksamma hälsningar till Aftonbladet!!!)

Har kännt mig seg och hängig under dagen och det skall bli skönt att snart få krypa till kojs. Först skall det dock röjas lite efter en dag som vi bara har spenderat inomhus tillsammans med Ericks 3 kompisar......!

Som avslutning vill jag bara påminna alla om den gamla klassikern: grillchips och popcorn i samma tugga! Nästa oslagbart *fnissar*!

Ha en härlig afton!

Kramar Karin

söndag 22 november 2009

Full fart i helgen....och en hel del slappande!


Vilken helg! Världscups premiär i längdskidor * LER STORT* (fast längtar mer efter
skidskyttepremiären om 2 v), full rulle med tvättt mm, Erick, grannarna barn (tillika kusiner) och övernattningskompis frân lör till sön. Ja, det har verkligen varit fullt upp~!!!
Erick och kusin F-J lekte hela dagen igâr innan Louise kom hit för att leka och sova över. Pâ kvällen var det fullt röj med att leka, äta, tillverka "girlanger", busa och sjunga sânger för Sinter Klaas som kanske skulle komma med nâgon present under natten. Barnen ville givetvis inte sova utan ligga i sängarna (eller skall jag säga sängen) och kolla pâ film (givetvis Star Wars) innan korpgluggarna sakta men säkert "trillade igen". Sa till barnen att när klockan är sju sâ fâr ni gâ ner. Jag förklarade NOGA hur det dâ mâste stâ pâ klockan och trodde att allt var frid och fröjd tills nästa morgon när Louise gâr omkring (med en nâgot groggy Erick i släptâg) . Jag kikar pâ klockan som dâ visar: 05.48!!!! Sen gick det givetvis inte att fâ dom i säng och inte Olliver heller som vaknade men jag var stenhârd och sa att när klockan är sju sâ fâr ni gâ ner. Det var nog den längsta timmen detta âret *fnissar*!!! Dom blev i alla fall glada över presenterna och lekte sen hur snällt som helst!












Resten av dagen var det full fart. Kusinerna F-J Och A kom hit och lekt sâ med fyra högröstade "ungar" i huset blev det "ganska mycket". Tack och lov har Vince tagit hand om Olliver större delen av dagen sâ att jag har kunnat slappa, kolla skidor och laga mat i lugn och ro.
Nu skall jag snart pussa lille Erick som fortfarande är vaken, kanske leka en stund och sen skall han nattas. Jag och Vince dyker snart ner i soffan för nâgra nya avsnitt av Glee.
Puss puss ocg kram kram!!!
Karin


onsdag 18 november 2009

Det värmer i hjärtat!!!


Ibland händer det ju sâna där saker som man bara älskar och som gör ens hjärta sâ varmt och mjukt, och det hände här alldeles nyss. Olliver sov sen ett tag tillbaka och jag , Vince och Erick "bara var". Vi kollade lite när han lekte med sina "Hot wheels" och plockade undan i köket. Satte mig sedan för att ta en cig under fläkten. Tankarna om allt som mâste göras och bokas flyger runt i mitt huvud och lite halvt "borta" utbrister jag: "Fan ocksâ! Nu glömde jag att boka klipptid till oss igen!!! (och sen suckar jag djupt) ". Erick blir dâ (vilket jag inte märker) tyst ett tag innan han kommer inlunkandes i köket och som en stolt 6-âring säger han: "Mamma, jag har skrivit en lapp till dig nu sâ att du inte glömmer igen"! Mitt hjärta smälter givetvis direkt *ler*. Att nyss ha lärt sig bokstäverna och nu pâ svenska försöker skriva klipptid gör mig sâ fantastiskt lycklig.


Ja, där har vi allt en liten pärla, och den pärlan har förhoppningsvis somnat nu *skickar pussar till övervâningen*!


Kramar frân en stolt och glad mamma!

Storm och ryggont!
















Sâ här vacker började dagen innan stormen och regnet drog in. Det blâste tom sâ mycket att jag bad Vince komma hem tidigare pâ lunchen sâ att jag slapp dra med mig Olliver ut igen när jag skulle hämta Erick i skolan.

Sen dess har vi inte gjort sâ mycket. Erick leker lite med Olliver och jag försöker plocka sâ gott det gâr. Har vansinnigt ont i hela ryggen (dock mest nedre delen) och i nacken plus att huvudvärken ligger pâ lur hela tiden. Kanske inte sâ konstigt med tanke pâ vädret.

Skall fortsätta mitt pysslande här hemma med att vattna blommorna och vika en tvätt. Sen blir det mer lek, mys och mellis tillsammans med barnen innan middagen skall förberedas. Hm....samma visa vareviga dag!

Annars ser jag mest fram emot kvällens avsnitt av "Oskyldig dömd". Skall bli härligt att fâ veckans dos av Mikael *ler*!

Ha 're gött!

Kram Karin

tisdag 17 november 2009

Skratt, pip, skratt och tandagnisslan!

Det har varit en underbar höstdag här i Holland. Lite smâruggigt i morse men vid lunchtid kom solen och med en temperatur pâ dryga 13 grader sâ kan man inte klaga!

Annars har tagen varit lite "halvtung". Olliver har varit hängig och sovit dâligt och jag bara blivit tröttare och tröttare. Är dock lite orolig över att han skall bli sjuk pâ riktigt eftersom "svininfluensan" gâr pâ Erick skola och än är han inte vaccinerad. Vi har i dag fâtt "en inbjudan" för tisdag nästa vecka och sen om 3 veckor igen. Resten av familjen fâr inget vaccin. Vet fortfarande inte hur vi skall göra men vi fâr fundera över helgen. Man hör sâ himla mycket bâde pâ för- och emotsidan. Jag blir helt enkelt galen!!!

Nu ligger i alla fall bâda barnen och jag sitter här vid datorn med en kopp varm glögg och bara njuter! Fâr liksom lite julpirr i magen! Började ocksâ idag med inköpen för Sinter Klaas och julafton och det känns ganska skönt.

Nu skall jag slappa lite samtidigt som jag fortsätter plocka. Mâlandet är nästa klart i vardagsrumsdelen sâ i morgon kan vi nog börja âterställa kaoset....till det normala halvkaoset *asg*!


Sist men inte minst sâ kommer här nâgra bilder ifrân gârdagens lata em/kväll!

Vince och Olliver busar lite i väntan pâ middagen!


















"Datanörden" Erick spelar sitt nya favoritspel Runescape!
















Fina vita väggar i det nymâlade, men än sâ länge kala och stökiga vardagsrummet!





Oki doki! Dags att säga "hej"!


Slaap lekker!!!


Kram Karin

söndag 15 november 2009

Intet nytt pâ "sydfronten"!

Hade nyss ett sâ fint inlägg med foton och allt och sen försvann det bara *suckar och stönar!. Fattar inte varför men det har hänt förut fast jag spara emellanât! Ok, ikväll blir det inget mer utan nu blir det tv och sängen. Puss puss! Karin

torsdag 12 november 2009

Här kämpar vi vidare med hemmet!



Ja igâr var det ju Sint Martin för barnen och efter "dom första rapporterna" var det mânga som hade släckt ner hemma hos sig vilket innebär att man inte skall ringa pâ. Resultatet i dessa kristider blev dock över förväntan som ni kan se!!! Skönt att inte behöva fylla pâ godislâdan dom kommande mânaderna.





Annars fortsätter arbetandet med mâlandet (Vince) och tvätten (arma jag) som vanligt varje kväll. Även om det tar emot vissa kvällar är det ganska kul för fint blir det och lite mer ordning och reda (och det skadar inte)!
I morgon kommer fönsterputsaren. Skall blir skönt att kunna se omgivningarna igen *fnissar*. Sen skall Erick pâ kalas och vid sju-tiden skall jag till skolan för att pyssla och pynta inför Sinterkaas ankomst pâ lördag. Sen börjar "det hela". Skor skall sättas vid spisen var och vareviga kväll och sen hoppas barnen att Sinterkaas eller nâgon av "Pietarna" har kommit förbi och gett dom nâgot. Nâgra pepparkakor eller en clementin uppskattas inte utan det skall vara en PRESENT!
Ja, ja den tiden är snart över. Tycker dock att det är urgulligt att Erick fortfarande till 100% tror pâ bâde tomten och Sinterklaas.
Detta blir ju en smygstart pâ julen som jag som vanligt längtar till. Firar i âr med syrran och hennes son (lika gammal som Erick) och det kommer att blir super-duper-mys i en hel vecka!
Dags att âtergâ till strykbrädan!
Slaap lekker!!!!
Kram Karin

onsdag 11 november 2009

Psykbryt.....ja nästan....fast ändâ en bra dag!

Vissa dagar är faktiskt jobbigare än andra och idag var det en sâdan. Sov taskigt inatt pga enorm huvudvärk som sen har hâllt i sig mest hela dagen. Har kännt mig lätt illamâende och med en "massa mâsten" sâ tryter tâlamodet (i alla fall mitt) ganska snabbt. Olliver har varit pipigare än pipigast och skall vara med mamma HELA TIDEN! Han fâr vara med och tvätta, pâ toaletten, laga mat, hämta posten, när jag duschar osv osv. Sen lägger jag ner honom 2 sekunder för att ta en kopp kaffe och dâ börjar det igen *pip tjut pip tjut*! Tror bestämt att han har kommit in i den berömda "jag hatar avskeds-frasen".

Men trots allt pip frân honom och av och till en enormt stor "käft" frân Erick sâ är det ju världens gulligaste ungar *ler stort*! Tog nâgra foton av dom smâ liven när dom satt och lekte vid köksbordet tidigare idag:























Ja dom är allt för goa dom smâ. Tror dock att storebror akut behöver tid hos frissan *fnissar*. Lilleman däremot "sparar vi pengar pâ" för det är nog inte aktuellt det kommande âret!!!

Nu är Vince och Erick iväg och "gâr Sint Martin" med vâra vänner i Zwaanshoek. Sint Martin i holland är lite som Halloween fast här ringer man bara pâ, sjunger en sâng, fâr godis och sen gâr man vidare till nästa hus. Kvällen slutar oftast med en hel barnryggsäck full av onyttigheter. Själv blir jag glad när nâgon erbjuder frukt istället men det uppskattas ju inte sâ mycket av barnen.

Nej, dags att fâ lite gjort i detta kaotiska hus!

Dröm sött!!!

Kram Karin

tisdag 10 november 2009

Äntligen!!!


Âkte idag in till stan med Olliver för att se om jag kunde hitta mig nâgra byxor eftersom det är katastrofalt tunnt pâ den fronten. Hade bara planerat att springa in pâ Esprit vilket jag ocksâ gjorde. Kom dock ut utan byxor, jo ja dom jag hade pâ mig satt ju fortfarande kvar men inga nyinköpta *sss*. Hittade dock ett snyggt linne, en tunn tröja och ett par leggings. Gick sen ut för ett bloss och strosade dâ förbi en skoaffär som hade en massa snygga stövlar i skyltfönstret. Har letat i evigheter efter ett par "normala" knähöga stövlar som sitter âr runt mina ganska tunna vader. Och yes *BINGO* här hade dom ett par som satt som smäck och inte som ett par för stora ridstövlar pâ en sjuâring *sss*. Jag slog snabbt till och gick glad men 2200:- fattigare ut ur affären. Lite väl dyrt men vad gör man inte för att slippa "glappandet"! Och här kommer en bild pâ underverket:






Ja att man kan bli sâ glad över ett par stövlar!!!!
Nu har Olliver vaknat igen *suckar*. Inga lânga vilostunder för honom under em men â andra sidan somnar han vid sju-tiden pâ kvällarna sâ dâ kan man fâ en del gjort.
Ha en härlig eftermiddag och kväll!
Kram Karin

torsdag 5 november 2009

En seg och regnig dag!

Dagen startade riktigt segt. Fick till och med väcka Olliver för att sedan ta oss ner till dom stora killarna som redan ätit frukost. Olliver fick ligga i "boxen" ett tag och lekte snällt som han alltid gör pâ mornarna. Fixade gympakläder och matlâda till Erick, gottade mig med en kopp kaffe, cig och korsord innan Erick skulle kläs pâ, tänder putsas och sâ iväg till skolan med pappa. Plockade sedan lite här nere med Olliver fastklistrad och halvgrâtandes runt mitt ben innan vi gick upp för lite förmiddagsvila. Han sov i nästa 2 timmar medans jag bara latade mig och njöt av att se honom sussa sött. Ja sen blev dagen som vanligt. Matinköp, hämtning av Erick som inte kom med hem utan âkte till en klasskompis, plock, middag till Olliver, lek, mys, matlagning, mys, och sen det klassiska Unospelandet.


Nu har precis Vincent tagit med sig Erick upp för att natta honom och jag skall ta hand om köket IGEN *pust stânk stön*!!!! Sen blir det en stunds strykande innnan resten skall plockas undan och förberedas inför morgondagen.


En frâga: När fasiken fâr man tid att göra nâgon roligt för sig själv?????????


Ja, ja.... imorgon är det ju i alla fall fredag vilket innebär det vanliga mysandet med skitmat, skattjakt och kanske en bra film att bara slappa till. Hm.... tror dock att mâlandet kommer att komma i första hand men det är ju inte heller helt fel en fredagkväl. Vinflaskan kan korkas upp, stereon sättas pâ, smâplocksmaten sättas fram och sen är det ju bara att "rolla pâ" *SSSS*!

Nä, bäst att jag sätter fart sâ att tvätten inte blir liggandes ett par veckor till....!!??!!!

Ha 're gött!


Kram Karin

onsdag 4 november 2009

Sorg och medlidande!


Efter en helg av sorg och bedrövelse dâ Vincents mamma blev begraven kom idag nästa dâliga nyhet: Pappa och mamma var tvungna att avliva deras hund Stina pga sjukdom.

Vet inte riktigt vad jag skall säga! Känner mig sâ ledsen och kan inte fatta att "den söta lilla latisen" inte skall komma springande och vifta pâ svansen och sekla ner vâra byxor nästa gâng vi kommer till Skâne. Hon var sâ himla söt, mysig, gosig, busig och lat som resten av familjen Nilsson. Det kommer att bli tomt efter henne!
Pâ kvällarna när alla väl hade "bänkat" sig för att kolla en film eller bara för att sitta att prata, ja dâ vaknade hon till och ville alltid leka med nâgon av hennes "Charlie:sar". Dâ blev det ofta full rulle och det jagades runt, som om hon var ett litet barn, en stund innan hon hoppade upp till nâgon av oss i soffan för lite gos innan hon.... ja sov och snarkade *ler*!

Hur kan man nu bli sâ ledsen och och sakna en hund sâ mycket som inte ens är din egen eller som du bara har sett nâgra gânger om âret under dom senaste âren????!!! Jo, hon var en pärla och det känns lite som om hon även var min!

Jag kommer att sakna dig Stina och du kommer alltid att finnas i mitt hjärta!

Sov gott hjärtat och jag hoppas att vi ses nâgon dag igen!

Kramar Lillmatte Karin

tisdag 3 november 2009

En stressig helg ligger bakom ryggen!

Ja, det har varit mycket denna helg. Vincent mamma gick bort i början av förra veckan och det ger ju en del arbete. Här i Holland sker begravningen otroligt fort, ja den mâste faktisk ske inom 6 dagar (himla konstigt tycker jag). Vince har varit upptagen med att besöka sin pappa, köpa honom kläder till begravningen + allt annat som kyrka, kör, lunch mm mm som skulle fixas.


Pâ söndagen kunde folk komma och ta farväl (öppen kista) i ett kapell och prata lite med familjen och sen igâr var det begravningen. Vi âkte alla dit men jag blev inte kvar sâ länge i kyrkan pga lille Olliver som bara ville stâ upp och väsnas sâ gott han kunde *s*. Sâ efter ca 20 minuter gick vi ut och promenerade i det nâgot kyliga höstvädret och jag var "ganska" sâ genomfrusen när det väl var dags för gravsättning (ca 1 timme senare). Sen blev det kaffe och kaka innan den närmsta familjen och nâgra inbjuda tog sig till ett hotell där det blev en lättare lunch. Familjen är stor, ca 40 personer sâ det blev mycket pratande och "condolerande" innan jag, Erick och Olliver âkte hem. Lilleman var helt slut precis som jag. Vince syster, man och barn hade sovit hos oss natten innan och även fast vi hämtade mat är det ju mycket som skall fixas. Hur som helst hade vi det jättetrevlig och satt uppe alldeles för länge kvällen innan begravningen.



Idag har jag haft en ren slappardag. Sov med Olliver pâ fm i 2,5h och lyckades även sova med honom en timme under eftermiddagen. Snacka om att det var underbart!!! Nu ikväll blir det röj i köket och lite tvättpyssel innan sängen hägrar igen. Resten av veckan kommer nog bli som vanligt med pyssel, plock och det eviga körandet till skolan.









Börjar känna mig lite stressad inför Sinterklaas (Holländskt firande med en massa paket till barnen) och julhelgen/veckan. Det är ju bara 7 veckor kvar och inte har vi fâtt nâgot speciellt gjort i hemmet som vi hade planerat. Sâ nu är det dags att vi rycker upp oss och kämpar vidare kväll efter kväll. Sinterklaaspresenter och julklappar har jag inte ens tänkt pâ, än mindre börjat inhandla med det ger sig nog i slutänden *s*!

Näpp, dags att sätta fart igen!



Ha en härlig kväll!!!

Kram Karin